Het einde van schooljaar 2023-2024 nadert: een terugblik

Het einde van het schooljaar 2023-2024 is in zicht en de vakantie staat voor de deur. Ook wij bij Progress kijken uit naar een welverdiende rustperiode, maar wees gerust, we blijven beschikbaar om eventuele cases en verstoringen op te pakken. Dit schooljaar hebben we jullie weer diverse interessante blogs voorgeschoteld. Heb jij ze gemist? We zetten de best gelezen artikelen hieronder nog even voor je op een rij.

'We zijn een kleinere speler, maar zo heb ik dat nooit gevoeld'

Toen Marte Zwierstra in 2010 begon bij PPO, onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen, was de studievoortgangsadministratie nog gebaseerd op Excel. Dit was geen duurzame oplossing. Ze klopte aan bij het team van Progress en nu heeft PPO toegang tot uitgebreide informatie over studenten en onderwijsprogramma's binnen één toekomstbestendig systeem. In deze blog deelt Marte haar ervaringen: "De betrokkenheid en open communicatie zijn geweldig en ondanks dat we een kleine speler zijn, nemen ze ons altijd serieus."

Lees verder >>>

Innovatie in onderwijs: een kijkje in de toekomst

2023 was een bijzonder jaar. In dit artikel bespreken Jan Jaap Kanis en Jan Batteram van Breens Software Solutions de belangrijkste mijlpalen van 2023. Ze belichten hoe de samenwerking tussen Educator en Progress het onderwijs flexibeler en gepersonaliseerder maakt, terwijl de kern veilig en gestandaardiseerd blijft werken. Ook zoomen ze in op de successen van het afgelopen jaar en kijken ze naar de toekomst van het onderwijs, waarbij de student altijd centraal staat.

Lees verder >>>

Doorlopende betaalgegevens: een nieuwe projectaanpak bij Studielink

Studielink heeft een nieuwe aanpak geïntroduceerd voor het vastleggen van betaalwijzen, waardoor studenten nu slechts één keer hun betaalmethode hoeven in te voeren. Ze hebben een verschuiving gemaakt van een top-down-benadering naar een meer samenwerkingsgerichte aanpak. In dit artikel vertellen Tjibbe Chris Kuipers, Frida Hatt-Meijer en Desiree Schipper hoe deze nieuwe werkwijze is bevallen.

Lees verder >>>

'Ik snap wel waarom de TU voor Progress Verkiezingen heeft gekozen'

TU Delft, de oudste en grootste technische universiteit van Nederland, heeft met acht faculteiten, ruim 25.000 studenten en 6.000 medewerkers regelmatig verkiezingen te organiseren. Jeffrey Kuling, functioneel beheerder bij TU Delft, vertelt hoe TU Delft de stemapplicatie van Progress Verkiezingen al jaren inzet en hoe het bevalt.

Lees verder >>>

Meer weten?

Natuurlijk heeft elke onderwijsinstelling zijn eigen structuur en uitdagingen. Wil je hierover na de vakantie verder praten? Neem contact met ons op via de mail op info@progressonderwijs.nl of telefonisch op 050-2053530. Voor nu, een fijne vakantie!


;