Ons SIS is goed geregeld

“We waren 7 jaar geleden heel erg op zoek naar een intuïtief laagdrempelig Studenten Inschrijf Systeem. Progress Onderwijs sprong er toen vrijwel direct uit. Tijdens de marktconsultatie hadden we destijds de wens geuit om enkele processen te kunnen uitvoeren met het systeem en dat de leverancier voor wat betreft systeemuitleg hiervoor maar een uur tijd zou krijgen om het systeem uit te leggen. Binnen 10 minuten waren de mensen van Progress Onderwijs klaar. Dit wil je graag zien als je zo’n grote organisatie bent als Fontys.”

Gerben Wolbers is manager Bedrijfsvoering bij Fontys. Centraal zorgt hij met zijn team dat alles op in- en uitschrijfgebied van studenten voor de 28 instituten van Fontys goed geregeld is.

“Het systeem moet intuïtief en duidelijk te interpreteren zijn. We zijn binnen Fontys namelijk erg decentraal georganiseerd en hebben te maken met ca. 25 locaties, 28 instituten, ca. 250 opleidingen en ruim 600 eindgebruikers. De dynamiek van onze organisatie is gebaat bij een intuïtief systeem. Daarnaast sluit het ook goed aan bij Studielink. Onze inschrijfadministratie is sinds 2012 goed geregeld!”

Veel inspraak

“Wat het sterke punt is van Jan en zijn team is dat we vrij veel inspraak hebben. Jan en zijn team zijn heel betrokken en willen een goede aansluiting maken met alle klanten. De andere kant is dat het soms de snelheid uit een proces haalt. Progress Onderwijs is namelijk heel geduldig en stuurt gerust een aantal reminders wanneer we als werkgroep nog geen beslissing hebben gemaakt. Jan, je mag gerust wat strenger zijn hoor! Zonder gekheid, het is ook lastig. Je wilt je klanten bedienen, maar je wilt ook verder met het ontwikkelen van goede producten. Hierin heb je elkaar nodig, maar mogen we professioneel gezien best wel eisen aan elkaar stellen.”

Makkelijk samenwerken

“Wat ik enorm waardeer zijn de korte lijnen en dat het makkelijk samenwerken is. We kunnen veel nieuwe ontwikkelingen doen en onze expertise inbrengen. Met de uitrol van Progress Onderwijs hebben we een diplomeringmodule en cursistenmodule gebouwd en die zijn nu geïntegreerd in 1 systeem. Dat was wel even anders voor 2012. We werkten met een eigen systeem en hadden overal koppelingen voor nodig. Nu werken we dicht bij de bron en hebben we geïntegreerde oplossingen die efficiënt zijn. Qua administratie gaan we ver terug in de tijd. We gebruiken Progress Volg Administratie al 30 jaar! Waar we eerder tig losse systemen hadden, is er nu 1 database. Op deze manier zijn we steeds beter in staat om onze managementinformatie te ontsluiten.”

Onze expertises nog meer inzetten

“Wat erg fijn is, zijn de werkgroepen die Progress Onderwijs heeft opgericht. Dit soort initiatieven zijn heel goed om tot goede producten te komen. We merken dat een idee eerst bij ons of andere klanten toetsen, voordelen kan hebben voor het eindproduct. Op die manier is de kans veel groter dat de eindproducten functioneel aansluiten en daadwerkelijk toegevoegde waarde leveren aan de onderwijsprocessen. We zijn daarom ook heel blij met de functionele medewerker die onlangs is aangenomen. Het is belangrijk om samen functioneel op te trekken. Wellicht kunnen we nog veel meer van elkaars expertise gebruik maken. Door bijvoorbeeld ideeën of oplossingsrichtingen vooraf te toetsen bij onze beheerders. Dan weet je meteen of het een echt bruikbaar idee is en goed aansluit bij de behoefte of oplossing .”

Wil je ook graag met ons aan de slag of mogen we in 10 minuten ons systeem aan je uitleggen? Bel of mail ons: 050 - 205 35 30 | info@progressonderwijs.nl


;