Terugblik op de MBO Digitaal Conferentie 2024. Inspiratie, inzichten en interactie

Op 7 en 8 maart vond de 49e editie van de MBO Digitaal Conferentie plaats in Theater Orpheus in Apeldoorn. Stan Broos, manager business development bij Educator, blikt terug op een wederom bruisend evenement.

Inspireren en leren

We kijken met veel plezier terug op deze editie. De halfjaarlijkse MBO Digitaal Conferentie wordt elk jaar groter. Iedereen die actief is op het snijvlak van ICT en onderwijs komt hier samen. De sfeer tijdens de conferentie was open en ongedwongen. Het is prettig om ‘live’ bij te kunnen praten met mensen waarmee je anders vooral online contact hebt. De opzet en de locatie – Theater Orpheus in Apeldoorn ditmaal – boden hiervoor volop mogelijkheden. Waarvoor dank en complimenten aan de organisatie!

Breed scala aan workshops

De conferentie staat bekend om zijn praktische insteek, met een breed scala aan workshops waar je aan kunt deelnemen. Het biedt daarmee een prachtige kans om je te oriënteren op tal van onderwerpen die spelen bij onderwijsinstellingen. Samen met Joost Willems van Firda, die ik hartelijk dank voor de prettige samenwerking, mocht ik een sessie verzorgen over de Educator Catalogus. We presenteerden hoe de onderwijscatalogus Firda heeft geholpen om het onderwijs van twee fuserende scholen samen te voegen en tegelijkertijd wendbaar en responsief te houden. De belangstelling voor onze workshop was groot en daardoor zo snel volgeboekt dat er uiteindelijk zelfs mensen op de grond plaatsnamen. We kijken terug op een waardevolle MBO Digitaal conferentie en verheugen ons op de 50e editie, die zal plaatsvinden op 3 en 4 oktober bij VISTA college in Heerlen.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de visie van Firda op het invoeren van flexibel onderwijs, de keuzeprocessen die zij hebben doorlopen en hoe zij uiteindelijk tot de uitvoering zijn gekomen? Dan nodigen we je uit om de sessie terug te kijken of deel te nemen aan het interactieve webinar op woensdag 27 maart van 15:30 tot 16:30 uur. De links hiervoor vind je binnenkort op onze website.

Natuurlijk heeft elke onderwijsinstelling zijn eigen structuur en uitdagingen. Wil je hierover verder praten? Neem dan gerust contact met Stan Broos via telefoon of e-mail: 06 8137 4241 | sbroos@educator.eu


;